Nunti tematice: Anii 20, Marele Gatsby

18.01.2019

Ati vizionat filmul Marele Gatsby? Daca da, stiti ca acesta poate reprezenta o sursa de inspiratie pentru o nunta tematica. Tesaturi de matase si sifon, rochii din dantela, margele si cristale, pene, perle, accesorii si aplicatii glitter, pe scurt o nunta plina de farmec, distractie, iubire si glamour!


Insa vine intrebarea.. cum putem pune in scena o astfel de poveste?

1. Locatia..locatia...si iar locatia!

Indiferent de locatie, aceasta nunta va fi incredibila! Puteti alege un restaurant elegant ( de tip ballroom), un club, o terasa. Uitati-va dupa elemente esentiale ale epocii: candelabre de cristal, detalii aurii, mese rotunde. Daca gasiti o terasa sau o gradina, cu atat mai bine! Decorul se va crea de la zero!

2. Invitatiile de nunta

Alegeti invitatii clasice, insa includeti anumite imagini sugestive, precum: un pahar cu sampanie, o masina veche, retro, un candelabru. Puteti opta pentru aplicatii de perle, glitter, pene. De asemenea, inlocuirea clasicei invitatii cu un anunt de ziar conceput special pentru voi, ar fi o dovada de creativitate.

3. Decoratiuni

O idee foarte buna ar fi sa aveti cateva mese de joc, deoarece casino-urile erau foarte populare in acea epoca. 
Mesele trebuie sa fie rotunde si daca e posibil, de dimensiuni reduse, 4-6 persoane la o masa (in cazul unei nunti mici). Inlocuiti numerele de masa cu nume, utilizand personaje faimoase din acea epoca: Al Capone, Bonnie and Clyde, Charlie Chaplin, etc. 
Montati un videoproiector si rulati filme din acea perioada: un film mut cu Charlie Chaplin..sau de ce nu.. luati-va de mana partenerul si faceti o sedinta foto inaintea nuntii. Imbracati-va corespunzator epocii si optati pentru fotografii alb-negru. Cu siguranta va fi incantator pentru invitati sa priveasca aceste fotografii. 
In privinta decoratiunilor pentru mese, libertatea alegerii este destul de mare. De la o singura orhidee pusa intr-o vaza cilindrica, pana la un aranjament complex, cu pene sau cristale. 
Buchetul miresei va fi mare si elaborat. Se pot folosi cale si pene de strut! De asemenea, se pot introduce in buchet elemente precum: dantela, perlele, brosele, etc. 


4. Muzica si distractia!

Angajati o trupa care poata canta melodii specifice anilor '20, '50 sau '60. Un saxofonist ar fi alegerea ideala pentru primirea invitatilor. 
Dansul era foarte popular in anii '20- foxtrotul, valsul, tango-ul, Charleston-ul erau printre favorite! Angajati un instructor care sa le arate invitatilor cateva miscari. Va fi amuzant si toti isi vor aminti unde au invatat primele miscari de.. foxtrot!

5. Ce servim si ce bem?

Ca preparate esentiale, voi enumera: ciuperci umplute, piept de pui a la rose, salata Waldorf. 
Angajati un barman si serviti cocktail-uri, deoarece erau foarte populare in acea vreme! Champagne Punch, Old Fashioned, Bacardi Cocktail, sunt cateva nume cu care barmanul vostru trebuie sa se familiarizeze.

6. Marturii


Faceti rost de palarii pentru barbati (fedora) si de margele ori bentite cu pene pentru femei. Apoi puneti la punct un colt special amenajat pentru fotografierea invitatilor (photocorner). Cu siguranta isi vor aminti cu placere de nunta voastra!
Oferiti ca marturii suporturi pentru tigarete, pachete cu carti de joc, batiste de dantela, stilouri.
Aceasta tematica este foarte ofertanta si cu siguranta se vor gasi elemente care sa caracterizeze fiecare cuplu!